Roadtrip time naar Italië. Genoten van heerlijk eten, mooie uitzichten en zon in het bella Italia! 


Eind juli heb ik een roadtrip gemaakt naar Italië. Tijdens een weekje in het bella Italia heb ik genoten van heerlijk eten, mooie uitzichten en de zon in Schenna Zuid-Tirol, maar ook bij het Gardameer. Daar heb ik mooie dorpjes zoals Lazise, Torri del Benaco, Perschiera del Garda, Sirmione, Riva del Garda en Limone sul Garda bezocht. En natuurlijk moest er pizza gegeten worden! De beste pizza’s, die elk op verschillende manieren zijn gemaakt, geven mij inspiratie voor het maken van mijn eigen pizza’s thuis.

Ik vind het heerlijk om te koken, na een dag werken zorgt het koken van een maaltijd voor ontspanning. Ik maak dan ook graag een heerlijke, klassieke en vegetarische pizza uit Napels; de margherita. De pizza is belegd met rode tomatensaus, groene Italiaanse kruiden en witte mozzarella, net zoals de kleuren van de Italiaanse vlag! Ook een pizza Hawaii, prosciutto of calzone maak ik vaak.

Deze pizza’s bak ik thuis in de Ooni Koda 16 Gas-Powered Pizzaoven. Daar ben ik zeer tevreden over! De pizza’s zijn heerlijk en smaken net zoals in Italië. Ook kun je heerlijke vleesgerechten in de pizzaoven maken.

Geïnspireerd door de roadtrip in Italië en het maken van mijn eigen pizza’s heb ik een design gemaakt voor een pizzadoos. Buon appetito!

Check ‘m hier: